Seachem Pristine 250ml

Kód: CODE-3661
14,50 € –3 %
Seachem Pristine 250ml
14,50 € –3 % 13,99 € 11,66 € bez DPH
Skladom (4 ks)
Môžeme doručiť do:
23.4.2024

Seachem Pristine účinne a bezpečne likviduje mastnú hladinu a výrazne zlepšuje čitotu vody.

Detailné informácie

Podrobný popis

Seachem Pristine

  • odstraňuje mastnú hladinu
  • redukuje odpad z rýb
  • odstraňuje nespotrebovanú potravu
  • zlepšuje celkovú kvalitu vody
  • vhodné pre sladkovoné aj morské akvárium

Seachem Pristine obsahuje špecifický typ baktérií, ktoré sú schopné po aplikovaní do akvária rýchlo najsť organický odpad ako nespotrebované krmivo, výkali z rýb, detrit alebo mastnú hladinu a usadiť s na týchto nečistotách.V priebehu niekoľkých hodín ich začnú konzumovať ako potravu. Organický odpad začne z akvária miznúť.
Vďaka tejto funkcii ako druhotný efekt znižuje množstvo čpavku,dusičnanov,dusitanov ,ktoré spôsobujú rybám choroby a pri vysokej koncentrácii niektorých látok aj úhyn.
Celkovo zlepšuje prostredie v akváriu a posilňuje zdravý ekosystém.

Baktérie Seachem Pristine sú schopné sa usadiť na akomkoľvek organickom odpade vrátane mastnej hladiny. Jedná sa o iné baktérie ako tradičné nitrifikačné.
Baktreie v Pristine boli nájdené v Seachem laboratóriach po dlhých výskumoch.Tieto baktérie sú schopné prosperovať aj v prostredí z nízkym obsahom kyslíka.
Prosperujú rovnako v sadkovodnom ako aj morskom akváriu.
Baktérie v Seachem Pristine skonzumujú organický odpad a vytvoria z neho biopolymery,ktoré naviac prečistia vodu.

Dávkovanie :

Pred použitím je dobré potrepať. Ak používate UV lampu je vhodné ju vypnúť.

Dávkujte 5ml /jedno viečko/ na 40 litrov vody v akváriu.
Následne používajte udržovaciu dávku 5ml /jedno viečko/ na 80l vody v akváriu po každom zásahu do filtra, po pridaní rýb alebo výmene vody.
V prípade ak sa v akváriu nachádzajú antibiotiká po predošlej liečbe , pred použitím Seachem Pristine ich z vody odstráňte pomocou aktívneho uhlia.
UV lampu nezapínajte skôr ako po dvoch dňoch od pridania baktérií, aby sa stihli na odpadných látkach a mastnej hladine usadiť.

Datum trvanlivosti sú 4 roky od dátumu výroby.

Často kladené otázky Seachem Pristine:

„Čím je Seachem Pristine odlišný oproti Seachem Stability. Môžem ich používať súčasne?“

Pristine obsahuje iný typ baktérií oproti Stability. Baktérie z Pristine majú väčšiu afinitu k väčším proteínom ako je detrit, výkali z rýb alebo mastná hladina. Prichitia sa priamo na nich a požierajú ich.Baktérie Seachem Stability sa oproti Pristine prichitia prevažne vo filtry a filtračných hmotách.
Doporučujeme používať naraz.

Dodatočné parametre

Kategória: Baktérie do akvária
Hmotnosť: 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Už viac ako 40 rokov je Seachem spoločnosťou, ktorá má korene v zdravej vede. Naše hobby a vzdelaný personál chemikov a biológov sú súčasťou balíka pri nákupe produktov Seachem. Seachem zostáva ako jedna z mála prežívajúcich nezávislých a súkromne vlastnených spoločností starostlivosti o domáce zvieratá. Seachem je vlastnený a prevádzkovaný nadšencami. Všetci naši zamestnanci sú nadšenci, ktorí udržiavajú akvária doma aj v kancelárii. Samotný Seachem bol založený, pretože jeden taký vášnivý nadšenec - Dr. Leo G. Morin (zakladateľ) - rozpoznal, že dostupné riešenia problémov akvaristov chýbajú. Výsledkom bol úplne prvý produkt spoločnosti Seachem: Cupraplex™ (dnes známy ako Cupramine™). O viac ako tridsať rokov neskôr spoločnosť Seachem stále pristupuje k starým problémom novým spôsobom.