Tropic Marin CarboCalcium 1400g

Kód: CODE-4248
25,90 € 21,58 € bez DPH
do 7 dní
Môžeme doručiť do:
6.5.2024

Carbo-Calcium (KH + Ca) - ultrakonetrovaná zmes vápnika Ca a uhličitanovej tvrdosti KH pre pokročilých akvaristov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Tropic Marin CarboCalcium 1400g

Tropic Marin® Carbo-Calcium Powder je vysoko koncentrovaný vápnik a zásaditosť na rozpustenie vo vode s reverznej osmózoy, aby sa získal osvedčený roztok CarboCalcium. Po rozpustení môže jeden jediný roztok pokryť všetky požiadavky na vápnik a zásaditosť typického útesového akvária bez toho, aby sa vytvárali nežiaduce prídavné zlúčeniny alebo nadbytok oxidu uhličitého. To zaisťuje silný rast koralov, koralových rias a iných útesových organizmov

Tento koncentrovaný produkt je vhodný pre všetky veľkosti nádrží a zabraňuje vedľajším účinkom iných metód zvyšovania kalciovej tvrdosti: pH zostáva stabilné; nedochádza k prebytku CO2 a nie je riziko, že sa rozbitím koralov dostanú nežiaduce fosfáty. Navyše nedochádza ani k pomalému nárastu salinity, ani k zvýšenej spotrebe kyslíka prostredníctvom zlúčenín uhlíka. Roztok je vhodný ako pre manuálne dávkovanie, tak aj pre dávkovacie pumpy.

Výhody:

  • Extrémne vysoký výnos: 1 kg (2,2 lbs.) obsahuje 307 g vápnika a cca. 43 000 °dH (alkalita)
  • Hodnota pH zostáva úplne stabilná
  • Do akvária sa nepridávajú žiadne fosfáty ani prebytočný CO2
  • Slanosť zostáva konštantná (netvorí sa chlorid sodný)
  • Žiadne nebezpečenstvo spôsobené vyčerpaním kyslíka
  • Vhodné pre všetky veľkosti nádrží
  • Po premiešaní je výsledný roztok vhodný ako pre manuálne dávkovanie, tak aj pre dávkovacie pumpy

 

Príprava roztoku z prášku: 700 g balenie Tropic Marin® Carbo-Calcium Powder postačuje na vytvorenie 5 l. tekutého roztoku, 1400 g  balenie na 10 l. tekutého roztoku. Na prípravu tekutej minerálnej zmesi rozpustite 6 zarovnaných odmeriek (cca 140 g) Tropic Marin® Carbo-Calcium Powder v cca. 900 ml vody s reverznej osmózy, čím sa získa celkovo 1 l dávkovacieho roztoku.

 

Zloženie: Obsahuje organické vápenaté soli. Po zmiešaní obsahuje roztok 1000 ml cca. 43 000 mg vápnika a 6 000 °dH.

 

Aplikácia & Dávkovanie:

Pred začatím používania Tropic Marin® Carbo-Calcium ako doplnku pre vaše akvárium sa odporúča upraviť vápnik a zásaditosť vášho systému na požadované hodnoty. Odporúčame použiť Tropic Marin® Original Balling – časť A (chlorid vápenatý) pre vápnik a Tropic Marin® Original Balling – časť B (hydrogenuhličitan sodný) pre zásaditosť.

Dávkovanie: Začnite s dennou dávkou 5 ml Tropic Marin® Carbo-Calcium na 100 litrov (26 US-gal) objemu akváriového systému. Dennú dávku zvyšujte týždenne o 2,5 ml na 100 l (26 US-gal) objemu akvária, kým nedosiahnete konštantnú zásaditosť a koncentráciu vápnika.

Akonáhle je dávka stanovená a systémové parametre sú stabilné, doporučujeme pravidelné meranie buď vápnika alebo alkality pre prípadnú potrebu úpravy dávkovania. Príslušný parameter je potrebné pravidelne monitorovať. Odporúčame použiť vápnik ako regulátor dávkovania, pretože bežné testovacie súpravy sú citlivejšie (alebo presnejšie) pri meraní zmien koncentrácie vápnika ako zmeny alkality z Tropic Marin® Carbo-Calcium.

Maximálna dávka: Odporúčame neprekračovať dennú dávku 25 ml Tropic Marin® Carbo-Calcium na 100 litrov (26 US-gal) objemu akváriového systému.

 

Poznámka: V niektorých prípadoch môže byť vápnik a zásaditosť spotrebovávaná v inom pomere ako zo samotnej potreby koralov. Ak k tomu dôjde a parametre sa stanú nevyváženými, použite na potrebné korekcie Tropic Marin® Original Balling časť A (chlorid vápenatý) pre vápnik alebo Tropic Marin® Original Balling – časť B (hydrogenuhličitan sodný) pre zásaditosť.

Dodatočné parametre

Kategória: Trace elementy a stopové prvky a doplnkové preparáty
Hmotnosť: 1.5 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: