Seachem Flourite 3,5kg

Kód: CODE-4051
17,99 € 14,99 € bez DPH
do 7 dní
Môžeme doručiť do:
2.5.2024

Takmer nevyčerpatelný zásobný substrát s obsahom živín.

Detailné informácie

Podrobný popis

Seachem Flourite

Seach Flourite je špeciálne upravený vysoko pórovitý ílovitý substrát vhodný ako podložie pre všetky akváriá. Obsahuje vysoké množstvá živín pre rastliny, čo ho spolu s jeho pórovitosťou predurčuje stať sa výborným substrátom pre všetky akvarijné rastliny.

Flourite je možné použiť buď samostatne ako jediný podklad alebo je možné ho umiestniť vo vrstve cca 3-4 cm po celom dne akvária a prekryť ho iným substrátom (pieskom alebo čímkoľvek iným). Rastliny si následne svojimi koreňmi k nemu nájdu cestu a živiny si z neho budú vyťahovať podľa ich potreby.

Flourite nie je nijako chemicky upravovaný a neovplyvňuje pH vody. V akváriu nemusí byť nikdy nahradzovaný, pretože je tak výživný, že vystačí na mnoho rokov. Úplne vhodný pre ryby a aj tie najcitlivejšie živočíchy.

Ak potrebujete vypočítať potrebné množstvo, majte na pamäti, že každé kilo je ekvivalentná cca jednému litru. Ak teda chcete Flourite použiť v akváriu 60 x 30 x 30 cm, čo je objem 54 litrov a chcete v ňom mať vrstvu 3 cm Flouritu, potom vypočítajte 60 x 30 x 3 = 5,4 litrov = 5,4 kg Seach Flourite.

Použitie

Hoci je Seach Flourite už z výroby prepraný, odporúčame ho určite pred použitím preprať ešte raz. Ide totiž o prírodný produkt, v ktorom sa prepravou môžu uvoľniť častice prachu.

3,5 kg balenie je dokonca možné preprať pomocou špeciálne designovaného vrecka, v ktorom je predávaný.

TIP: Pri napúšťaní akvária postupujte pomaly, aby sa substrát zbytočne nevíril. Ideálna je na dno položiť vrecko alebo misku, do ktorej budete vodu napúšťať, čím obmedzíte vírenie. Po napustení vody bude voda ľahko zakalená. Na odstránenie zákalu použite mechanickú filtráciu (biela filtračná vata) a použiť môžete aj Seach Clarity, ktorý vodu spolu s filtrom prečistí.

Pre ešte silnejší koreňovú zónu použite úplne na dno pod Flourite 2cm vrstvu Seachem OnyxSand.

Minerálne zloženie substrátu Seachem Flourite v mg/kg:

železo 8500, draslík 2195, horčík 2281, hliník 10210, bárium 124, vápnik 195, kobalt 6, chróm 13, meď 17, mangán 64, sodík 223, nikel 12, vanád 15, zinok 29.


Dodatočné parametre

Kategória: Substrát pre akváriové rastliny
Hmotnosť: 3.5 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Už viac ako 40 rokov je Seachem spoločnosťou, ktorá má korene v zdravej vede. Naše hobby a vzdelaný personál chemikov a biológov sú súčasťou balíka pri nákupe produktov Seachem. Seachem zostáva ako jedna z mála prežívajúcich nezávislých a súkromne vlastnených spoločností starostlivosti o domáce zvieratá. Seachem je vlastnený a prevádzkovaný nadšencami. Všetci naši zamestnanci sú nadšenci, ktorí udržiavajú akvária doma aj v kancelárii. Samotný Seachem bol založený, pretože jeden taký vášnivý nadšenec - Dr. Leo G. Morin (zakladateľ) - rozpoznal, že dostupné riešenia problémov akvaristov chýbajú. Výsledkom bol úplne prvý produkt spoločnosti Seachem: Cupraplex™ (dnes známy ako Cupramine™). O viac ako tridsať rokov neskôr spoločnosť Seachem stále pristupuje k starým problémom novým spôsobom.