eSHa OPTIMA 20ml

Kód: 3379006
6,50 € 5,42 € bez DPH
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
26.4.2024

eSHa OPTIMA - je kombinácia základných látok , prítomných v tropických vodách spolu so stopovými prvkami,minerálmi ,vitamínami a rastovými stimulátormi.

Detailné informácie

Podrobný popis

eSHa OPTIMA

Zloženie: rastlinné extrakty 400 mg, vitamíny a stopové prvky.

eSHa OPTIMA je jedinečná kombinácia esenciálnych zložiek, ktoré sa nachádzajú v tropických riekach, jazerách a potokoch. Tieto zložky sú zmiešané so stopovými prvkami, minerálmi, vitamínmi a prírodnými stimulátormi rastu, aby sa pre vaše ryby vytvorili takmer prirodzené podmienky. 

Ako viem, kedy mám používať eSHa optima?

Ryby nepotrebujú špeciálnu starostlivosť len počas choroby, rekonvalescencie alebo karantény. Potrebujú stálu a stabilnú úroveň všeobecnej starostlivosti. Táto starostlivosť by mala byť zameraná na maximalizáciu odolnosti vašich rýb voči infekciám, parazitom, zraneniam a chorobám. Týždenná alebo denná dávka s eSHa OPTIMA optimalizuje vodu vo vašom akváriu a stav vašich rýb sa zlepší. eSHa OPTIMA pomáha minimalizovať počet rýb, ktoré by inak v prípade ochorenia podľahli.

eSHa OPTIMA poskytuje mnoho výhod:

  • Posilňuje a podporuje prirodzenú imunitnú obranu vašich rýb proti baktériám, parazitom a iným chorobám.
  • Znižuje stres vašich rýb a zlepšuje ich vývoj.
  • Prispieva k úplnému zotaveniu po chorobe.
  • Prispieva k silnejším kostiam a dobrému rastu svalov.
  • Napomáha rozvoju ich prirodzených farieb ako v prírode.
  • Pomáha mladým rybám zdravo rásť a vyfarbovať sa.
  • Pomáha novo zakúpeným rybám zotaviť sa zo zlého stavu (v dôsledku prepravy).
  • Zvyšuje plodnosť a pomáha pri nerese - dozrievaní a uvoľňovaní ikier.

Určené pre :

  • Tropické ryby
  • Studenovodné ryby

eSHa OPTIMA nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo pre ryby, rastliny ani filtre. eSHa OPTIMA poskytuje vynikajúce výsledky najmä pre tropické ryby.

Ako môžem udržať svoje ryby zdravé?

eSHa OPTIMA zabezpečuje dostatočný prísun všetkých dôležitých prvkov potrebných pre odolnosť voči chorobám, stavbu kostí, rast, vývoj svalov, sfarbenie a pohlavný pud. Na zdravie vašich rýb má však významný vplyv aj správne prostredie.

Na zabezpečenie trvalého zdravia vašich rýb odporúčame pravidelnú kontrolu kvality vody a pravidelnú výmenu vody, ako aj osadenie akvária vhodnými rastlinami (pozrite si Sprievodcu údržbou akvária). Akvárium eSHa OPTIMA by sa malo používať vždy po aplikácii akýchkoľvek liekov alebo prípravkov, keď sú ryby choré, aby sa rýchlo zotavili.

Môže eSHa optima pomôcť pri rozmno6ovaní rýb ?

Áno, eSHa OPTIMA môže pomôcť pri vyvolaní trenia u rýb. Použitie prípravku eSHa OPTIMA vytvára prirodzenejšie prostredie, ktoré často vedie k zvýšenej sexuálnej aktivite, aktívnemu správaniu pri nerese a uvoľňovaniu ikier. Vykonaním bežnej výmeny vody (20-25 % by malo stačiť) a následným podaním štandardnej dávky eSHa OPTIMA možno vyvolať neres.

1.Vypočítajte objem svojho akvária. Vypočítajte len skutočný objem vody (odpočítajte približne 10 % s ohľadom na použité dekorácie).

2.Porovnajte objem akvária so stupnicou dávkovania (metrickou alebo imperiálnou). Odčítajte a nájdite príslušný počet kvapiek potrebných pre daný objem akvária. Príklad: Akvárium s objemom 100 litrov (22 galónov) potrebuje 20 kvapiek na týždeň.

3. Dávkujte eSHa OPTIMA kvapku po kvapke do akvária tak, že držíte fľašu hore dnom a stláčate pipetu. (20 kvapiek = 1 ml)

ŠTANDARDNÉ DÁVKOVANIE / TÝŽDENNE

(pre 100 litrov / 22 galónov) Raz týždenne - 20 kvapiek.

Jedna 20 ml fľaštička eSHa OPTIMA stačí na ošetrenie 2000 litrov (440 galónov) akváriovej vody.

ŠTANDARDNÉ DÁVKOVANIE / DENNE

Pre ešte lepšie výsledky môžete použiť dennú dávku (namiesto týždennej dávky):
Každý deň - 1 kvapka na 25 litrov.

Dávkovanie pre neresiace sa ryby (vyvolanie neresu - pre 100 litrov / 22 galónov): Dávkovanie: 1 kvapka na 100 litrov / 22 galónov:

Najprv vymeňte 20-25 % vody a potom:

Každý týždeň - 20 kvapiek. Pokračujte počas prvých 2 až 3 týždňov alebo kým sa ryby nebudú trieť.

AKÉ OPATRENIA MUSÍM DODRŽIAVAŤ PRI POUŽÍVANÍ LIEKU ESHA OPTIMA?

Meniť vodu?

Vo všeobecnosti nie je potrebné vykonávať výmenu vody pred alebo po použití eSHa OPTIMA. Existuje však niekoľko výnimiek, kedy je potrebné vykonať čiastočnú výmenu vody pred ošetrením akvária:

V prípade zlej kvality vody. Pravidelné testovanie pomocou eSHa Aqua-Quick-Test môže včas odhaliť problémy s kvalitou vody a v prípade potreby prijať potrebné opatrenia.

2. Ak máte vykonať pravidelnú výmenu vody.

3. Ak chcete navodiť trenie (20-25 % by malo stačiť).

Filtrácia?
Môžete pokračovať vo filtrácii pomocou neadsorpčných materiálov, ako je filtračná vlna, piesok, štrk atď. Chemické "aktívne" filtračné materiály, ako sú aktívne uhlie a živice, UV filtre, oxidačné činidlá atď. môžu znížiť účinok eSHa OPTIMA.

Predávkovanie?
Predávkovanie sa neodporúča. ESHa OPTIMA je bezpečný výrobok (za normálnych podmienok), aj keď sa náhodne prekročí odporúčaná dávka.

Iné liečebné postupy?
Prípravok eSHa OPTIMA sa môže bezpečne používať so všetkými ostatnými prípravkami eSHa. Neodporúča sa kombinovať s produktmi iných výrobcov, pokiaľ výrobca výslovne neuvádza, že je to bezpečné.

UPOZORNENIE
Uchovávajte mimo dohľadu a dosahu detí. Veterinárny výrobok. Len pre zvieratá.
Fľašu s prípravkom uchovávajte v pôvodnom obale vrátane príbalového letáku.
Len pre okrasné ryby. Prípravok sa nesmie používať na ošetrenie rýb, vrátane ikier a plôdika, určených na produkciu potravín.
Dodržiavajte odporúčané dávkovanie. S prípravkom manipulujte opatrne, zabráňte kontaktu s očami alebo pokožkou.
Nepoužívajte po uplynutí doby použiteľnosti.

Dodatočné parametre

Kategória: Proti chorobám a vitamíny
Hmotnosť: 0.1 kg
Vhodné pre sladkú vodu: Ano
Vhodné pre morské akvárium: Nie

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: